Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Politiek sportdebat bij DOS Kampen

Sport

KAMPEN - In de kantine van DOS Kampen vindt vrijdag 11 maart van 16.00 tot 18.00 uur een politiek sportdebat plaats onder de noemer ‘Pleidooi Toernooi 2022’. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen wordt aan de hand van verschillende stellingen gedebatteerd.

Het debat wordt namens Sportraad Kampen georganiseerd door Han Hanekamp en Berry Prinsen, in samenwerking met Frank Rooseboom van Sportservice Kampen. “We willen sport op de kaart zetten. Dit debat helpt mensen die sport belangrijk vinden om een keuze te maken op de partij die zich hard maakt voor de sport”, aldus Hanekamp.

Verschillende werkgroepen die hebben meegewerkt aan het Kamper Leefstijlakkoord zijn uitgenodigd om stellingen te formuleren. Daarvan wordt een aantal gekozen en voorgelegd aan de politieke partijen. Vervolgens wordt daarover gediscussieerd. Dat gebeurt niet door alle partijen tegelijk. “We starten met vijf partijen. Daarna is er een pauze en vervolgens zijn de andere vijf partijen aan de beurt”, aldus Hanekamp.

Het debat wordt geleid door Wim Schluter. Publiek is van harte welkom. Het debat is ook online te volgen via www.kampenonline.nl. Kijkers worden online uitgedaagd om vragen te stellen. Mensen kunnen nu al hun vraag doorgeven via WhatsApp (06 30667590). Er zijn mooie prijzen beschikbaar gesteld voor de beste vragen die worden gesteld. Zo maken mensen kans op een fitnessabonnement van Fit For Free, twee kaarten voor een wedstrijd van PEC Zwolle of een buitenspeelpakket, beschikbaar gesteld door Sportservice Kampen. 

Volgens Hanekamp moet het Pleidooi Toernooi 2022 een promotiedebat worden voor de sport. “We gaan voor een positieve benadering. Politici worden niet voor het blok gezet, maar kunnen vrijuit spreken en vertellen wat ze voor sportend en bewegend Kampen kunnen betekenen”, besluit Hanekamp.

Gerard Meijeringh