Jeugd van IJVV bij de clinic van Heerenveen op 8 juni.
Jeugd van IJVV bij de clinic van Heerenveen op 8 juni. Foto: Tennekes

IJVV kan 75-jarig jubileum eindelijk gaan vieren

· leestijd 1 minuut Sport

IJSSELMUIDEN - IJVV bestond in 2020 75 jaar, maar door corona ging er een streep door de festiviteiten. Deze week kan de club uit IJsselmuiden het jubileum eindelijk vieren met tal van activiteiten.

Dat corona de viering van het jubileum in de weg stond was een fikse tegenvaller voor IJVV. 

“Je maakt alles klaar en vervolgens kan het niet. Dat is iets ongrijpbaars. Het jaar erop hadden we weer alles op de rails staan en toen was het weer niet mogelijk om activiteiten te organiseren. Gelukkig gaat het deze keer wel door”, aldus IJVV-voorzitter Mannie Vaandering.

Er is nauwelijks wat veranderd aan het oorspronkelijke jubileumprogramma. “Het is grotendeels hetzelfde en we zijn twee jaar wijzer”, lacht Vaandering. “We zijn blij dat we eindelijk ons jubileum kunnen vieren.”

Het jubileumprogramma bevat tal van verschillende activiteiten. In mei en juni waren er al enkele clinics voor meiden vanaf 13 jaar (door FC Twente), jongens en meiden vanaf 12 jaar (door sc Heerenveen) en jongens vanaf 13 jaar (ook door sc Heerenveen). Het zwaartepunt van het jubileumprogramma is deze week.
Dinsdagavond (28 juni) speelt het huidige IJVV vanaf 19.00 uur tegen een team van voormalige eerste elftalspelers van IJVV die allemaal rond de 40 jaar oud zijn. Om 20.00 uur is er een jubileumreceptie. Een half uur later begint een darttoernooi. Met 40 koppels zit het toernooi helemaal vol. Ook is er dinsdagavond een FIFA 22-toernooi.

Woensdag zijn er kinderspelen en wordt een IJVV-pubquiz gehouden. Donderdagavond is er een seniorentoernooi. ’s Avonds wordt ook de Klaas Roeland Trofee uitgereikt aan een voetballer van de hoofdmacht van IJVV die door de supporters van IJVV is verkozen tot speler van het jaar. 

Vrijdag staat in het teken van de Ladies Night. Het eerste damesteam van IJVV speelt een oefenduel tegen de vrouwen van Sportclub Genemuiden. Daarna is er een feest in de tent.

Zaterdag begint de dag met een fietstocht. Vanaf 13.00 uur is er het jubileumtoernooi, waarbij IJVV, DOS Kampen, ’s-Heerenbroek, Zalk, Wilsum en VV Kampen het tegen elkaar opnemen. Vanaf 16.00 uur speelt een team van voormalig eerste elftalspelers (65+ers) tegen het huidige Walking Football Team van IJVV. Vanaf 17.00 uur worden de jaarlijkse waarderingsprijzen uitgereikt. 

Slotstuk is het feest dat zaterdagavond om 20.30 uur begint. Het feest is alleen toegankelijk met een speciale toegangskaart die door IJVV worden verstrekt. Ieder lid van IJVV heeft twee toegangskaarten gekregen. Er zijn nog kaarten beschikbaar, die zijn af te halen bij Wim Selles (Graspieper 84b) of Geurt Morren (Patrijs 25).

“Het moet echt een feest worden voor de leden en de vrijwilligers van IJVV. Daarom hebben we het zo opgezet”, aldus Vaandering, die zich verheugt op de verschillende activiteiten deze week. “Er is voor ieder wat wils.”

Gerard Meijeringh