Afbeelding
Aangeleverd.

Column Ondernemen in Kampen: “En opeens zitten we weer in een nieuwe (semi) Lock-down…!”

· leestijd 1 minuut Algemeen

Mijn vorige column ging over de kracht van positief denken, dat was precies twee weken voordat de “nieuwe” semi lock-down half oktober in ging. Met rasse schreden gaan we al weer richting het eind van 2020, een jaar dat nu al de historie in gaat als een bizar jaar waarin de hele wereld opeens stil gelegd werd. Niet alleen op het terrein van onze gezondheid hebben wij het zwaar, maar zeker ook op de terreinen van sociaal en economisch gebied.

Iedereen kent in zijn of haar omgeving wel mensen die zelf of van dichtbij met corona geconfronteerd zijn, misschien zelfs dierbaren verloren hebben en daardoor voor enorme uitdagingen staan of gestaan hebben. Ook kent iedereen wel mensen die met hun bedrijf in zwaar weer terecht gekomen zijn of soms misschien zelfs wel hun levenswerk in corona vlammen op zien gaan. Overheden doen al wat ze kunnen om de economische gaten die geslagen worden zo veel als mogelijk te dempen, maar zeker is al dat die maatregelen lang niet voor alle ondernemers de reddende oplossing(en) gaan bieden.

Koop met name lokaal bij ondernemers in Kampen en omstreken

Ik ken diverse ondernemers die v.w.b. diverse regelingen net buiten de boot vallen, die ondernemers staan voor nog grotere uitdagingen dan diegenen die wel van de beschikbare regelingen gebruik kunnen maken. De grote vraag is of al die “nieuwe” regelingen die de overheid beschikbaar wil stellen wel op tijd beschikbaar komen voor die ondernemers die het nu al enorm hard en snel nodig hebben. Mocht je als ondernemer in zwaar weer zitten, zoek dan zo snel mogelijk hulp. Stel je hulpvraag niet uit, maar zoek samen met anderen snel de juiste wegen naar oplossingsmogelijkheden. Dat kan o.a. via branche- en ondernemersverenigingen, die kunnen meedenken en jouw vragen verder brengen bij die overheden en instanties die jou dan “hopelijk” van dienst kunnen zijn. Wat kun wij als Samenleving zelf doen? Koop met name lokaal bij ondernemers in Kampen en omstreken die uw aankoopsteun enorm hard nodig hebben en die het goed kunnen gebruiken.

#SupportYourLocals
Het jaar 2020 raakt iedereen keihard. Wanneer het leven weer een beetje normaal gaat worden, is de grote vraag. Dat er een nieuw normaal komt, dat is meer dan duidelijk. Wat het nieuwe normaal dan uiteindelijk precies gaat worden, weet nu nog niemand. Houd moed, houd vol op weg naar de Kerstdagen en de Jaarwisseling. Blijf gezond en heel veel succes en sterkte toegewenst de komende tijd.

Hartelijke Groet, Jan Groen, directeur Green Organics Groep Dronten, www.greenorganics.nl en directeur Conburtions Kampen, www.conburtions.nl.

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 10 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 22 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 23 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57