Afbeelding
Aangeleverd.

Raadspraat Kampen Sociaal: Kampen Sociaal voor jouw lokale toekomst

· leestijd 1 minuut Algemeen

Op 16 maart zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. De afgelopen vier jaren waren bijzonder omdat we de afgelopen twee jaren te maken kregen met corona. Een van de meest in het oog springende dingen binnen de gemeenteraad was de enorme bezuinigingsoperatie, die veel mensen geraakt heeft. 

Gelukkig staan we er nu financieel weer beter voor. Kampen Sociaal is trots op het feit dat een forse bezuiniging op de culturele instellingen voor de komende jaren geschrapt wordt. We waren een van de partijen die het initiatief nam om deze bezuiniging te schrappen. We zien de meerwaarde van goed muziekonderwijs op de muziekschool, we zien het nut van de bibliotheek in IJsselmuiden, we wilden het gevarieerde programma in de stadsgehoorzaal behouden en we willen een toegankelijk archief en mooie exposites in het museum, dat kost nou eenmaal geld. Op ons voorstel werd het aankoopbudget voor het gemeentemuseum verhoogd zodat er een mooi historisch of hedendaags stuk aangekocht kan worden. We willen dat het Gotisch Huis weer opgeknapt wordt en inmiddels loopt er een aanvraag voor een subsidie om het historisch pand te restaureren. 

Wij willen graag het schoolzwemmen weer terug. De zwemvaardigheid is de afgelopen tien jaar achteruit gehold, dat moet en kan beter. 

Kampen Sociaal wil meer want er valt nog veel te doen. Wij willen graag het schoolzwemmen weer terug. De zwemvaardigheid is de afgelopen tien jaar achteruit gehold, dat moet en kan beter. Als kinderen geen zwemdiploma hebben, kunnen ze dat halen en als ze er al wel een hebben dan kan de zwemvaardigheid omhoog. Bovendien krijgen we vanuit het rijk komende jaren extra geld om te investeren in sporten voor kinderen, van dat geld willen we dat zwemonderwijs voor een groot gedeelte betalen. Het stimuleren van sporten is een zinvolle investering die veel gezondheidsproblemen kan voorkomen. 

Kampen Sociaal wil de komende periode breed inzetten op preventie. Het kost wel eerst geld voordat het wat oplevert maar op termijn pluk je er als samenleving de vruchten van. We laten dus mensen niet aanmodderen als ze iets niet kunnen maar helpen hen. Daarbij gaan we eerst investeren in de wijken Brunnepe en de Flevowijk waar het het hardst nodig is. 

Een van de andere grote speerpunten van Kampen Sociaal is betaalbare woningbouw. Er worden de komende jaren veel dure woningen gebouwd in de nieuwe wijken de Reeve en de Bakkerij in IJsselmuiden. Wij willen ook woningen die voor starters en ouderen aantrekkelijk zijn en ook nog betaalbaar zijn. 

Kies lokaal, stem 16 maart Kampen Sociaal!

Nick de Vries

Nick de Vries