Deze bijdrage is geschreven door Rick de Breij van de PvdA-fractie.
Deze bijdrage is geschreven door Rick de Breij van de PvdA-fractie. Foto: Aangeleverd.

Raadspraat: Klaar voor de toekomst!

· leestijd 1 minuut Algemeen

Woensdag 21 september stroomde ’t ukien vol met tientallen PvdA-leden en geïnteresseerde niet-leden. Niet voor een ledenvergadering zoals de PvdA die twee keer per jaar kent, maar voor het ‘festival van de toekomst’. Een inhoudelijk evenement over de toekomstplannen van de PvdA mét livemuziek, een hapje en een drankje en een loterij met leuke prijzen.

De aanleiding van dit evenement was iets minder mooi. Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen verloren we een zetel en daardoor hebben we nu nog één stem in de gemeenteraad. Als lokale linkse partij is dat natuurlijk een stevig signaal dat we iets anders moeten doen. Bij de pakken neerzitten zit simpelweg niet in onze aard. Vandaar dat we een denktank, bestaande uit leden van de PvdA die grotendeels geen onderdeel uitmaken van de fractie, aan het werk zijn gegaan om nieuwe prioriteiten vast te stellen en plannen te maken.

Het resultaat? Onze politieke doelen blijven grotendeels zoals u ze van ons gewenst bent, maar minder in de raadszaal en veel meer naar buiten. Uiteraard blijven we ons focussen op bestaanszekerheid in tijden van ongekende inflatie. Als enige linkse oppositiepartij durven we hier best met gestrekt been in te gaan, zoals we deze week nog deden met een motie die de energietoeslag voor studenten beschikbaar moest maken. En ook het thema wonen blijft onze aandacht houden. Echter, we verbreden de focus naar leefbaarheid in plaats van enkel en de stenen. De flevowijk heeft onze bijzondere aandacht en daar zult u ons dan ook geregeld zien. Ten slotte zijn inclusiviteit en toegankelijkheid ook belangrijke prioriteiten voor ons. Met een werkgroep gaan we onder andere plannen maken voor een ‘drempelvrij Kampen’. Want op dit punt valt nog enorm veel te winnen.

Met zelf zaken actief agenderen, constructief waar mogelijk maar een gestrekt been waar nodig en een focus die meer buiten het stadhuis dan binnen, knallen we de komende vier jaar door. Uiteraard kunnen we dit niet doen zonder de fantastische vrijwilligers in de fractie en onze leden. Heeft u tips, suggesties en/of aandachtspunten? We komen heel graag met u in gesprek. U kunt zich bij ons melden op het mailadres pvdakampen@gmail.com. 

Nick de Vries