Afbeelding
Foto: Stichting Amuria

Kapsters knippen klanten voor het goede doel

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Leo Polhuijs)

IJSSELMUIDEN – In de Goede Herderkerk in IJsselmuiden wordt op zaterdag  18 februari een knipactie gehouden voor het goede doel. Kapsters knippen  dan de hele dag klanten voor stichting Amuria. 

Deze  vrijwillige  stichting zet zich in voor scholing in de regio Amuria in Oeganda. Dit  gebeurt door het werven van mensen die de kinderen sponsoren zodat ze naar school kunnen. Door onderwijs kunnen mensen zich ontworstelen aan armoede, werk vinden en zelfstandig in hun levensonderhoud voorzien. De stichting  is opgericht door een Nederlands echtpaar en verleent  haar hulp onder meer door het schenken van geiten en boodschappenpakketten aan de allerarmsten. 

Dick en Gerda van Pijkeren vertrekken op 23 maart naar Oeganda, samen met hun dochters Mendy Diender en Maryke Maurer met als doel via de stichting de kinderen te helpen. Hiervoor hebben ze de knipactie bedacht. Maryke is kapster geweest en wil hier graag een dag voor knippen. De vier zijn persoonlijk betrokken bij stichting Amuria, doordat ze alle vier een sponsorkind hebben. Deze gaan ze daar dan ook bezoeken.

Kapsters

Maryke  heeft inmiddels zes kapsters van verschillende salons in de regio bereid gevonden om klanten te knippen. ‘’ We willen het team graag uitbreiden naar tien.  Hopen dat dat lukt, want hoe meer kapsters, hoe meer klanten we kunnen behandelen. Ons streefbedrag is vijfduizend euro. Door crowdfunding hebben  we  van dit bedrag  al zo’n drieduizend euro bij elkaar gehaald. Het geld dat we met de actie bij elkaar knippen, is puur en alleen bedoeld voor de hulp aan de allerarmsten. De reis naar Oeganda betalen we uit eigen zak.’’ 

Flessenactie

De actie wordt ondersteund door een aantal andere initiatieven. Maryke vertelt van de flessenactie op de scholen  van  hun  kinderen, die al zo’n tweehonderd euro heeft opgeleverd. Een knipbeurt kost 20 euro. Bezoekers kunnen bovendien tijdens de actiedag ook geld in de fooienpot stoppen  en losse giften zijn natuurlijk ook van harte welkom. Ook de verkoop van armbandjes door Mendy’s dochter levert geld op. De actie wordt verder ondersteund door een aantal sponsoren, onder andere door de Ballonkanon, Boni supermarkt IJsselmuiden en de Goede Herderkerk.

Zaterdag 18 februari, Goede Herderkerk IJsselmuiden, Burgemeester van  Engelenweg 175.  Start: 10.30 uur, einde actie 19.00 uur. Meer informatie over  de stichting: www.amuria.nl. En om deze actiedag en reis te volgen: kijk op instagram: oegandaamuria.

Nick de Vries