Afbeelding
Foto: Aangeleverd.

Kamper leesfestijn: de droom van Schildpad

· leestijd 1 minuut Algemeen

In aanloop naar het Kamper Leesfestijn, dat op zaterdag 10 juni georganiseerd wordt, verschijnen er 6 columns met leesrecensies geschreven met en door kinderen uit Kampen.

Dit tweede boek over Schildpad en zijn vrienden is geschreven door Tiny Fisscher. De kleurrijke illustraties zijn gemaakt door Barbara de Wolf.

‘Als wolken licht konden geven, de maan hartjes kon regenen..’

Het boek is geschikt om voor te lezen op school, samen lezen voor het slapen gaan of er af en toe even bij te pakken als een verhaal aansluit bij de situatie. De tekst is zo geschreven dat je tijdens en na het lezen van de tekst met kinderen in gesprek kan gaan over het onderwerp. Thema’s als ruzie, sorry zeggen en elkaar helpen worden in de verhalen onderzocht door Schildpad. Ook verwonderen, filosoferen, ervaren en het bespreekbaar maken van gevoelens komen aan de orde.

De korte poe¨tische zinnen van Tiny Fisscher zorgen ervoor dat de verha- len geschikt zijn om meerdere keren voor te lezen. De collages van Barbara de Wolf ondersteunen het verhaal en nodigen kinderen uit tot fantaseren.

Schildpad maakt kinderen nieuwsgierig door de vragen die hij stelt aan zijn vrienden. Tijdens het voorlezen leren kinderen nieuwe woorden. Grappige verhalen wisselen af met meer serieuze verhalen die voor kinderen herkenbaar zijn. Het boek bevat authentieke teksten. Tegenstellingen komen aan bod, makkelijke woorden worden afgewisseld met moeilijkere woorden en er worden verschillende woorden gebruikt om een betekenis aan te geven. Schildpad ontroert menig volwassene met zijn verwonderlijke uitspraken.

’Mijn grootste droom is dat ik altijd mag blijven dromen.’

Tiny Fisscher komt naar het Kamper Leesfestijn op 10 juni om over haar boeken te vertellen. Ze heeft veel kinderboeken geschreven en een Zilveren Griffel gekregen voor haar eerste boek over Schildpad. Tiny enthousiasmeert kinderen om met plezier gevarieerde boeken te lezen.

De droom van Schildpad is verkrijgbaar bij kinderwinkel Kiekoo. In de winkel zijn meer leesrecensies te vinden over boeken voor kinderen tot en met 14 jaar.

Dit is een partnerbijdrage van Kiekoo.
Oudestraat 118, Kampen
Instagram: kiekoo_winkel
leukeboekentipsvankiekoo.

Nick de Vries