Afbeelding
Foto: Aangeleverd.

Koggejournaal: Kogge startklaar voor het nieuwe seizoen

· leestijd 1 minuut Algemeen

Aan de steiger langs de IJssel ligt ze er klaar voor. De ‘ Zwarte Dame ‘ heeft alweer gevaren. Eerst een oefentocht met nieuwe vrijwilligers onder leiding van schipper Sander Klos. En in het weekend van 14 april naar Elburg. Daar werd de start van het Hanze-jaar gevierd. 

Onze Kogge lag in de sfeervolle haven naast de botterloods. Een bijzonder mooi plaatje! Op paasmaandag was het zeer druk op de Koggewerf. Al jaren doen we met onze Stichting mee met het feest van de Heugte. Op de Koggewerf hebben we dan een maritieme markt. Honderden bezoekers namen een kijkje langs de kramen met allerlei oude ambachten. Ook kwamen er weer vele bezoekers op de Kogge. En op het terras en in de Taveerne was het bier nauwelijks aan te slepen. De optredens van de Kamper Koggezangers en het Torenkoor trokken ook veel publiek. Kortom een prachtige dag op de Koggewerf!

Opening van het Hanzejaar

Op 1 april startte in onze Hanzestad Kampen het Hanzejaar. De negen Hanzesteden in onze regio presenteerden zich op het Van Heutzplein. Er was muziek en optredens van de Koggezangers en het Torenkoor. Vijf teams streden tegen elkaar met het Kogge-jagen langs de IJsselkade. Met tien personen moest de trekploeg proberen zo snel mogelijk de Kogge over 200 meter tegen de stroom in voort te slepen. De winnende ploeg deed er 2 minuten en 19 seconden over. Een mooie sfeervolle dag. Jammer van de regen!

Uitbouw van de taveerne

De tent achter de Taveerne is weg. Onze vrijwilliger Jur Doorlag nam het initiatief voor de bouw van een houten uitbouw. Hij is ook de uitvoerder en heeft de leiding. Met hulp van vrijwiligers is de overkapping van de uitbouw bijna gereed. Wordt een prachtige plek met een mooi uitzicht op de IJssel!

Cruiseschepen in kampen

Langs de kade bovenstrooms meren in het zomerseizoen vele grote cruiseschepen af met soms wel meer dan 100 passagiers aan boord. Stichting Kamper Kogge heeft contacten gehad met de organisaties van deze schepen. De passagiers bezoeken onze prachtige stad en komen nu ook naar de Koggewerf. Dit seizoen zijn er al enkele groepen geweest. Dan komen er soms wel 70 toeristen tegelijk. Die worden dan verwelkomd en in drie groepen verdeeld en krijgen dan van drie rondleiders een bezoek van ruim een uur over de Koggewerf. Daar zijn ook Amerikaanse toeristen bij. Gelukkig hebben we rondleiders die Engels en ook in het Duits uitleg kunnen geven over de bezienswaardigheden op onze werf.

Kogge-tochtjes

Op de woensdag- en zaterdagmiddagen is er weer de mogelijkheid om mee te varen op de IJssel van Stadsbrug tot Eilandbrug. Tochtjes van 1 uur en 15 minuten. Gaarne aanmelden op: reserveringkamperkogge.nl.

Volcmar

Nick de Vries

Afbeelding
Gebedsgenezing en demonen uitdrijven ook aan de orde in Kampen, minister krijgt kamervragen over Tom De Wal en aanhang maar kan niet.. Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:34
Wethouder Boddeus ontvangt de felicitaties en een taart van Hilda Helmhout namens de lokale afdeling van de Fietsersbond.
Fietsersbond feliciteert gemeente Kampen Nieuws Ingezonden 23 mei, 15:21
Kloens biddend tijdens een actie in Sao Paulo
Evangelist Jelthe Kloens uit kampen terug uit Brazilie na 'succesvolle missiereis' met honderden bekeerlingen en wonderen Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:16