Henk-Wim van den Berg.
Henk-Wim van den Berg. Foto: Aangeleverd.

Column Ondernemen in Kampen Berg Makelaardij: Loon naar werken!

Algemeen

Prinsjesdag is altijd zo’n jaarlijkse graadmeter. Dit keer met z’n allen pas op de plaats. Of het nu om de werknemers gaat, waarvoor bij de middeninkomens de lastendruk wordt verhoogd of voor de ondernemers die door het versoberen van mkb-vrijstellingen, meer belasting zullen gaan betalen. Het wordt voor eenieder een uitdaging het komende jaar de zaken weer op orde te houden.

Met dit gegeven is de kous niet af! Met de komende verkiezingen in zicht, zullen we ons moeten realiseren dat keuze die we maken, bepalend zal zijn voor verdere lasten- en regeldruk of zal zorgen voor stabilisatie.  Volgens mij moet de aandacht weer uitgaan naar de werkenden. Werken en meer werken moet beter worden beloond. 

Bij de klimaatdoelstellingen zullen er betere zorgvuldigere afwegingen gemaakt moeten worden. Niemand staat te wachten op meer protestacties vanuit de landbouw en iedereen is voor extra woningbouw. Dit zullen we toch met z’n allen moeten realiseren, willen niet van de wal in de sloot raken. 

Ten aanzien van het vastgoed, zal er de komende jaren veel veranderen. De verduurzaming van kantoren en bepaalde bedrijfsgebouwen is vanaf 1 januari al een verplichting waar sancties op staan, maar ook de afschaffen van leegwaarde ratio, lenen binnen eigen BV, inflatie en stijgende rente zullen voor de nodige uitwerking op de waardering gaan krijgen. Het is zaak dat dit niet doorslaat en we straks in weer in een forse recessie belanden. Stem daarom op 22 november weloverwogen!  

Henk-Wim van den Berg

Register Makelaar Taxateur

Berg Makelaardij
Info@Bergmakelaardij.nl

Afbeelding
Geen Rijkssubsidie voor gebiedsontwikkeling 'Bij de Bovenkerk' Algemeen 7 dec., 11:45
Afbeelding
Plannen voor werkschuur op plek voormalige kerk Jehova's Getuigen in het Groene Hart Algemeen 7 dec., 11:42
Afbeelding
Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in Kampen Algemeen 7 dec., 11:39