Afbeelding
Aangeleverd.

Café the Moonshiners: Weer een Lockdown

· leestijd 1 minuut Horeca Kampen

“Allereerst, sterkte voor alle ondernemers en collega’s, voor alle mensen die eindelijk weer de feestdagen samen wilde gaan vieren. 

Want ik wil er eigenlijk helemaal niet meer zoveel woorden aan vuil maken. En het heeft ook even geduurd voordat ik de juiste woorden kon vinden om op een nette en gepaste maar ook duidelijke manier hier nogmaals mijn gevoel en mening over te geven. 

Weer een lockdown! 

Ik zal je eerlijk zeggen, zaterdag hadden we nog een te gekke actie. We stonden echt even niet stil, bij de persconferentie van die avond. Want we stonden om 05.00 uur in de kroeg, spek en eieren op toast te maken. En het leuke was, we hadden een barretje vol. Iedereen kwam, we hebben gelachen, samen ontbeten en de ochtend vloog voorbij. Mooie woorden zijn gesproken door de mensen die langs kwamen. We wilde genieten van deze dag en dat hebben we gedaan. Wim heeft een borreltje kunnen drinken, want we zouden ons klaar maken voor wat Kerstborrels, feestjes en een gezellig oudjaarsdag.  

Op het moment dat de Jonge, Rutte en van Dissel hun vraagtekens de woonkamers in schoten, stonden wij onze laatste ronde te tappen. We speelde na de live muziek van die middag, zelf nog wat nummers op gitaar en sloten de avond af met een grote lach en een voldaan gevoel. 

Maar pas de volgende ochtend komt dat gevoel van machteloosheid de hoek om zeilen. Het vaart je recht je gezicht in. Het was er die zaterdag avond niet, maar die zondag ochtend! Want hoe nu verder? Weer een lockdown, hoeveel lockdowns tot het echt niet meer kan? Want je ziet en hoort het continu om je heen. Maar wij zijn positief, maken hier en daar een grap en de kerstverlichting die nu hangt, ruimen we weer op en hopen tegen de tijd dat we weer mogen, we de paaseieren weer op tafel kunnen zetten (geintje natuurlijk!). Wij gaan deze week weer besteden aan het schoonmaken, opruimen en uitzoeken van onze kroeg. 

En hopen van harte dat we 14 januari weer mogen. Wij wensen iedereen via deze weg een Kerst en oud & nieuw samen, want je hoort niet alleen te zijn. Een kerst met een lach en een traan, lichtjes en lekker eten.”

Lieve allemaal, bedankt!
See you later, alligator.
Wim & Kelly van der Starre
(Café The Moonshiners)

Nick de Vries

Nick de Vries