Afbeelding
Foto: Stockfoto

Gijs van Enk keert na tien jaar terug bij Go-Ahead Kampen

Sport

KAMPEN - Gijs van Enk keert terug bij Go-Ahead. De 19-jarige van Enk komt over van PEC Zwolle onder de 21 en heeft bij Go-Ahead Kampen een contract getekend voor één seizoen met een optie voor een tweede jaar.

Kampenaar Gijs van Enk is een centrale verdediger die zowel links als rechts centraal uit de voeten kan. Hij maakte in 2012 op 9-jarige leeftijd de overstap van Go-Ahead Kampen naar de voetbalacademie van PEC Zwolle. 

“In de afgelopen tien jaar heeft Gijs veel stappen gemaakt in zijn ontwikkeling. Hij beschikt over leidinggevende capaciteiten en veel voetballend vermogen. Bij PEC Zwolle onder de 18 was hij aanvoerder en in de afgelopen maanden mocht hij aansluiten bij PEC Zwolle onder de 21. We zijn trots dat Gijs, ondanks de interesse van gerenommeerde clubs uit de regio, heeft besloten om na de zomer op Sportpark Middenwetering te komen voetballen’, zo laat Go-Ahead Kampen weten.

Gijs van Enk spreekt van een vertrouwd gevoel.: “Ik vind het hartstikke mooi om weer terug te keren op het oude nest. Andere clubs toonden ook interesse, maar ik heb voor Go-Ahead Kampen gekozen omdat het vertrouwd voelt. Mijn broers spelen er ook en het is lekker dichtbij. Ik wil de komende jaren graag wat gaan neerzetten en een bijdrage leveren aan de ambities van Go-Ahead Kampen.”

Gerard Meijeringh