Kim & Nick spelen overdag op de Plantage tijdens de eerste Kamper Ui(t)dag.
Kim & Nick spelen overdag op de Plantage tijdens de eerste Kamper Ui(t)dag. Foto: Fred Sollie.

Op de Plantage duren Kamper Ui(t)dagen nog iets langer

· leestijd 2 minuten Algemeen

(door Leo Polhuijs)

KAMPEN - Horecaplein De Plantage laat tijdens de Kamper ui(t)dagen flink van zich horen en heeft een leuk programma opgezet voor zowel overdag als ’s avonds. Bovendien knopen de ondernemers nog een extra zesde Ui(t)dag aan het vijfdaagse evenement vast. Onderdelen van het programma zijn optredens van bandjes, dj’s en zangers.

Het merendeel van de horecagelegenheden op het centrumplein maakt het programma mogelijk. Patrick van de Rozenberg doet het woord namens de deelnemende ondernemers. “Voor zo ver ik mij kan heugen vullen de ondernemers op de Plantage een gevarieerd programma tijdens de Kamper Ui(t)dagen. Na twee jaar van afwezigheid pakken we de draad weer op.”

Als geboren en getogen Kampenaar vindt Patrick de Kamper Ui(t)dagen altijd ontzettend gezellig. “Daar ga je als inwoner van deze stad graag naartoe. Het leuke van het evenement is ook dat je er veel oude bekenden ontmoet. Helaas kon dat tijdens de coronaperiode niet maar we zijn blij dat we nu weer iets moois kunnen neerzetten. Met de programmering voor de komende editie organiseren we iets leuks voor de toeristen maar ook voor onze vaste gasten, de Kampenaren die ‘s avonds nog in de stad zijn. We geven op deze manier iets terug aan de samenleving en  bieden de Kampenaren de gelegenheid om elkaar te ontmoeten.”

Doelgroepen

De Kamper Ui(t)dagen trekken steevast veel publiek. De overkoepelende organisatie denkt na over de toekomst. Zo wordt onder meer nagedacht over aan een meer thematische invulling. Patrick: ‘’Binnen de horeca worden ook allerlei ideeën besproken. Zo is het misschien ook goed om eens te kijken naar doelgroepen, zoals kinderen. Als die zich vermaken, hebben de ouders het ook naar hun zin. En een ander idee is dat er wellicht meer stadspleinen bij de Kamper Ui(t)dagen kunnen worden betrokken om het evenement verder te verbreden.”

Programma

Het programma dat de horeca ondernemers hebben opgezet, speelt zich grotendeels ’s avonds af. Patrick vertelt dat de organisatie vooral heeft gekozen voor deelname van Kamper artiesten.

Op 21 juli komt de moderne poprockband Midnight Madness op het podium. Op 28 juli is het de beurt aan Raymond Smit, die lekkere meezingers presenteert. Op 4 en 11 augustus komen dj’s het publiek vermaken en de 18e is het weer meezingen geblazen met plaatsgenoot, schrijver en zanger Marcel Kalter. 

Dat het programma zich hoofdzakelijk ’s avonds afspeelt, wil niet zeggen dat er overdag niets is te doen. Op de eerste Kamper Ui(t) dag, 21 juli, en de laatste, op 18 augustus, is er niet alleen ’s avonds iets te doen maar ook overdag. Op 21 juli is het duo optreden van Kim en Nick uit Kampen, op 18 augustus, de vijfde Kamper Ui(t)dag, Je Moeduhr. Bovendien kan iedereen die een bijzonder talent heeft het podium beklimmen. Patrick: ‘’Tijdens dit open podium kun je je speciale talent spontaan aan het publiek laten zien.. Je kan daarbij denken aan zingen of muziek maken maar het kan ook wat anders zijn, bijvoorbeeld een balkunstenaar.’’

Extra dag 

De Plantage knoopt nog een extra dag vast aan de serie van vijf Kamper Ui(t)dagen, die op 18 augustus worden afgesloten. Patrick: “Op 25 augustus doen we er nog een schepje bovenop met het optreden van de akoestische coverband Barcode. Wij er een groot voorstander van om alle donderdagen tijdens de zomervakantie te voorzien van een programma. Zo heeft iedereen de kans om een donderdag uit te kiezen tijdens de vakantieweken. Daarnaast is onder veel Kampenaren de laatste Kamper Ui(t)dag traditie om de Plantage op te zoeken om alle vakantieverhalen door te nemen.”

Gevraagd naar de personele bezetting in verband met het tekort aan medewerkers, zegt Patrick: “De horeca bedient de gasten met een eigen bar op het plein. De personeelskrapte lossen we op door familie, vrienden en kennissen in te schakelen. Alle zeilen worden bijgezet. Zo redden we het wel.”

De avondoptredens beginnen om 20.00 uur en duren tot 00.00 uur.

Nick de Vries